Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fontos a családi emlékek megőrzése?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Gálné Czingráber Szilvia:  Különösen fontos számomra, ugyanis egy hónapja hunyt el a férjem. Sokat gondolok rá, amikor a családi fotókat nézem, visszaidézik bennem a régi emlékeket, az ő a kisugárzását.


Böröndi Antal:  A modern technikának köszönhetően nálunk is sok fotó készül, amelyet igyekszünk rendszerezni is. Gyerekkoromból őrzök egy fekete-fehér fényképet, amelyen rajt vannak nagyszüleim, szüleim, nagybátyáim, az unokatestvérek közül a legfiatalabb én vagyok.


Soproni Zsuzsanna:  A fontosabb családi eseményeken, összejöveteleken számos fotó készül. Ezeket szeretem kinyomtatni és egy vastag albumban rendszerezem. Jólesik időközönként kézbe venni ezeket, mosolyra húzódik az ember szája ilyenkor.


Hégely Sándor:  A fotók mellett a régmúltból származó relikviák is megtalálhatók nálunk. A családban mind a mai napig használjuk a hetvenéves lisztmerőkanalat, valamint a száz éve készült süteményformákat.


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...