Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Farkas Károlyné indította el a soproni cserkészmozgalmat

| Munkatársunktól | Panoráma

Farkas Károlyné a Szent Orsolya-iskola tanári karának motorja, meghatározó személyisége – nyugdíjasként is. Piroska tavaly vette át a rangos elismerést, a Sopron Kiváló Pedagógusa díjat.

Farkas Károlyné Piroska Sopronban végezte általános és középiskolai tanulmányait. 1978-ban a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán szerzett matematika – ének-zene szakos, majd a Győri Hittudományi Főiskola Soproni Tagozatán hitoktatói diplomát. Később beiratkozott a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás-szervező szakára, melyet 2005-ben végzett el. Pedagógusi pályáját helyettes tanárként a Szent Orsolya-iskola jogelődjénél kezdte, majd kilenc év fertőrákosi tanítás után 1989-ben került vissza első munkahelyére, a soproni Orsolya térre.   

A rendszerváltozás, illetve a fenntartóváltás idején rendkívül sokat tett a tantestületen belül azért, hogy az átmenet akadálymentes legyen. Hamarosan kiderült, hogy a tanári kar egyik meghatározó egyénisége, a hitoktatásban és a matematika tanításában a szülők és az iskola elismerését egyaránt kivívta. 1995 óta az iskola igazgatóhelyettese. Fő feladata – közel húsz évig – a kollégium vezetése, továbbá az érettségi vizsgák koordinálása és a kollégái továbbképzési lehetőségeinek megteremtése volt.

Fontos szerepet játszott a cserkészmozgalom soproni újraindításában is. Egyik alapítója és vezetőségi tagja volt a soproni Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ). 

Farkas Károlyné Piroska Fotó: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...