Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes asztalosok
A Roth-iskola diákjai verseny közben

Eredményes asztalosok

| Munkatársunktól | Panoráma

Három soproni csapat is bejutott a magyar asztalos tanulmányi verseny gyakorlati döntőjébe.

A megmérettetést a Soproni Egyetem tanműhelyében rendezték, a Roth-iskola 14. évfolyamosai az előkelő 2., a 13. évfolyamosok a nyolcadik, a Handler diákjai a 11. helyen végeztek.


Hatodik alkalommal rendezték meg az asztalos diákok legrangosabb hazai versenyét. A megmérettetés első fordulóján (Budapesten) 49 csapat 147 tanulója indult, közülük 14 csapat jutott tovább a soproni döntőbe. Az első helyet végül a budapesti Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola alakulata szerezte meg, míg a soproni Roth 14.cf-s diákjai a második helyen végeztek. A csapat tagjai Blaschek Tamás, Fekete Martin és Szölős Attila voltak.
– Nagyon örültünk ennek a helyezésnek, de a dobogó legfelső fokán állni szebb lett volna – mondta Viasz-Kádi Tibor felkészítő tanár. – A diákjaimra nagyon büszke vagyok, nagyon szépen, kimagaslóan teljesítettek. A versenyt megelőzően megkaptuk az előzetes terveket, és próba-, mintadarabokat készítettünk, gyakoroltuk a lehetséges feladatmegoldásokat.


A versenyen egy kis asztalt kellett készíteni fiókkal, valamint elméleti kérdésekre is választ várt a zsűri.


– Nagyon oda kellett figyelni a pontos, precíz illesztésekre és a méretkialakításra, ezek elkészültével egy patinás, szép felületkezelést kellett a terméken elkészíteni, utolsó mozzanatként pedig a fiókvasalatot megfelelően beállítani – tette hozzá Viasz-Kádi Tibor.


A csapat tagja, Fekete Martin egy héttel az országos verseny előtt részt vett az asztalos diákok Európa-bajnokságának válogatóján, ahol a negyedik helyen végzett, így éppen lemaradt a külföldi kvalifikációról.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...