Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Emlék­park épül
Fotó: Griechisch Tamás

Emlék­park épül

| Munkatársunktól | Panoráma

Trianon emlékparkot alakít ki a Károly-kilátó parkolójánál, a 2001 óta ott álló Rongyos Gárda szobor közelében a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. A parkot a tervek szerint a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én adják át.

– A Nagy-Magyarországot ábrázolja majd a terület: az elcsatolt részek piros színt kapnak, a mai Magyarországot zölddel színezzük, a keresztülfutó sétautakat pedig fehér kövekkel burkoljuk –mondta Bánáti László, a TAEG Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Információs táblákkal, illetve írók és költők idézeteivel elevenítjük fel a trianoni eseményeket. A mai Magyarország területén pedig a hármas halom és kettős kereszt is megjelenik majd. A sétaút az ágfalvi csata emlékműnél ér végét. Mindezek mellett interaktív pihenőpontot létesítünk a fiataloknak és egy–másfél méter magas hidat építünk, hogy felülről is meg lehessen csodálni a park nyújtotta összképet. 

Bár az emlékpark Sopronban kap helyet, mégis a 22 állami erdőgazdaság közös tiszteletadása lesz a trianoni békediktátum centenáriuma alkalmából.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: mindenkit arra kérek, regisztráljon a vakcináért

Orbán Viktor: mindenkit arra kérek, regisztráljon a vakcináért

2021. 02. 26. | MTI

A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban.

Visszatérés  a természetbe

Visszatérés a természetbe

2021. 03. 03. | P. Horváth László

Városunkban kettő cserkészcsapat is működik. A 364. számú Scarbantia, valamint a 66. számú Báthory László csapat is várja, hogy véget érjen a koronavírus-helyzet, és ismét megtarthassa az összejöveteleit.