Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bevallás a neten

| Munkatársunktól | Panoráma

Legkényelmesebben az internetes kitöltővel módosítható a NAV által elkészített szja-bevallási tervezet, sőt a tavalyi bevallás önellenőrzése is ezen a felületen a leggyorsabb.

Az áfa fizetésére kötelezettek és az őstermelők bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az e-szja felületen egészíthetik ki és módosíthatják, e nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 22-én. A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet számaival egyetért.


Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet.


Az ügyfélkapusok az új „Lekér” funkcióval az e-szja portálon letölthetik a tavaly benyújtott 16SZJA, valamint az idén benyújtott 17SZJA bevallást, megkönnyítve ezzel a személyijövedelemadó-bevallás javítását és esetleges önellenőrzését.


A szakemberek szerint érdemes minél előbb ügyfélkaput nyitni, ez a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...