Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Adomány

| Munkatársunktól | Panoráma

400 ezer forint értékű volumetrikus gyógyszeradagoló pumpát adományozott a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekosztályának a Greenfish SE.

– A készüléken be lehet állítani, hány milliliter infúziót szeretnénk adni, az eszköz pedig kiszámolja az ehhez optimális időt – mondta dr. Tóth Gergely, a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályának osztályvezetője. – Így nem kell folyamatosan felügyelni az infúziót, ellenőrizni, hogy jó-e a cseppszám, látható, hogy hol tart az adagolás, és ha végzett, hangjelzést ad. 

– Jobb helyre nem is kerülhetett volna a műszer, mint a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára – tette hozzá dr. Kovács Gábor, a Green­fish SE tagja.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.