Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A közös munka gyümölcse

| Munkatársunktól | Panoráma

Művészetek találkozása címmel tart közös kiállítást Makár Írisz festő, valamint Pintér Csaba asztaloskonzervátor Kismartonban (Eisenstadt).

 A tárlatot május 17-én 18 órakor nyitják meg az Esterházy-kastélyban. A kiállítás június 2-ig tekinthető meg naponta 10–17 óra között.

Az alkotópáros a közelmúltban fogott bele a közös munkába. Ennek során először Pintér Csaba elkészíti a képkeretet, majd együtt kitalálják, hogy milyen témájú festmény kerüljön rá, végül Makár Írisz általában olajtechnikával elkészíti a képet.

– Alkotói együttműködés eredménye ez, mely megkíván tőlük egyfajta kreatív, játékos hozzáállást. A faragott keret motívumai folytatódnak a festett képen, illetve, ha ellenkezőleg nézzük, a képi motívumok lépnek át természetes határaikon és terjednek át a keretre – jellemezte az alkotásokat Magassy ­Lajos művészettörténész. A nagyközönség most 17 képet láthat.

A műveket a tervek szerint Sopronban is bemutatják majd. A tárlatnak a Várkerület Galéria ad otthont, és várhatóan augusztus elején lesz a megnyitó.

Kapcsolódó cikkek

Néptáncosok a GYIK-ban

Néptáncosok a GYIK-ban

2024. 04. 24.

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.