Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sztárok, csillagok, legendák
2023-ban számos telt házas előadást tartottak a fertőrákosi barlangszínházban – a szervezők remélik, hogy idén is népszerűek lesznek a programok. Fotó: Soproni Téma-archívum

Fertőrákosi barlangszínház: Szeptember 15-ig tart a 2024-es szezon

Sztárok, csillagok, legendák

| Munkatársunktól | Kultúra

Május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című látványos koncertshow nyitja meg a barlangszínház idei évadát. Ebben a szezonban összesen 25 előadást tartanak Fertőrákoson.

Sajtótájékoztatón hirdették ki a fertőrákosi barlangszínház idei programját múlt csütörtökön a Liszt-központban. Míg a kőfejtő húsvéttól látogatható, a barlangszínház évadát május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című látványos koncertshow nyitja. Ebben az István, a király rockopera dalai, Kormorán slágerek, valamint a nemzeti életérzéssel összefüggő dalok csendülnek fel, mint például Demjén Honfoglalása vagy Máté Péter Hazám című örökzöldje.

– A barlangszínház európai színvonalú előadóhely, büszkék vagyunk rá – mondta dr. Farkas Ciprián. A polgármester hangsúlyozta: a barlang üzemeltetése minden évben jelentős terhet ró fenntartójára, a soproni önkormányzatra, hiszen a jegyárbevétel önmagában nem fedezi az üzemeltetés költségeit.

Kóczán Péter, a barlangot is működtető Pro Kultúra ügyvezető igazgatója hozzátette: idén 25 előadást hirdettek meg, májusban 5, júniusban 14, júliusban 17, augusztusban 15, szeptemberben pedig négy alkalommal várják a közönséget a barlangszínházba.

– Július 27-én és 28-án játsszuk a Hair című legendás musicalt, ami napjainkban a közelünkben dúló háború miatt különösen aktuális darab – emelte ki Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója.

Visszatér Fertőrákosra június 9-én az Omega musical, a Gyöngyhajú lány balladája. Augusztus 3-án a Margaret Island, szeptember 14-én pedig Rúzsa Magdi is koncertezik.

A szimfonikus zene kedvelőinek is bőven lesz program: Giacomo Puccini 100. születésnapja előtt tisztelegve a Piknik ‘35 program keretében augusztus 19-én nemzetközi gálakoncertet tartanak. A Győri Filharmonikus Zenekar augusztus 24-én Ennio Morricone zenéiből ad elő válogatást.

Az idei évadot a tervek szerint szeptember 15-én a Nikola Tesla – Végtelen energia című musicalje zárja.

A program: www.barlangszinhaz.hu 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek