Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szimfonikusok a barlangban
Könnyed, szórakoztató műsorokkal készülünk – nyilatkozta lapunknak Kóczán Péter

Szimfonikusok a barlangban

| P. Horváth László | Kultúra

Június végétől látogatható a fertőrákosi barlangszínház, ahol szombat esténként könnyed klasszikus zene csendül majd fel a Soproni Szimfonikusok előadásában.

– Több emlékezetes szimfonikus koncert és a tavalyi Dohnányi-bérlet tapasztalatai alapján merült fel a szórakoztató zenei estek ötlete – mondta lapunknak Kóczán Péter, a zenekar vezetője. – Könnyed, szórakoztató műsorokkal készülünk, s úgy hisszük, hogy a minőségi zene, kiegészülve a hely különleges atmoszférájával elér és megérint minden korosztályt. Lesz Schuberttől Beatlesig ívelő kocsmazene, romantikus szerenádest, illetve nyitányként megelevenednek a legismertebb szuperhősök: Beethoven Egmontjától a Marvel-stúdiók közkedvelt figuráin keresztül egészen James Bondig. A Dohnányi-Restart-koncerteken Szekeres Kriszta és Savanyu Gergely kalauzolja majd a közönséget. 

– A barlangszínházbeli koncertek fontosak a szimfonikus zenekar számára, hiszen a kialakult helyzetben minden hazai és a külföldi fellépésünket le kellett mondanunk – folytatta Kóczán Péter. – Július közepén például egy ausztriai Beethoven-fesztiválon léptünk volna fel. Tagjaink a karantén ideje alatt egyénileg gyakoroltak, a kottákat az interneten keresztül küldtük el egymásnak. A közös próbák a napokban kezdődtek el.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...