Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni gyerekklipek
A Drazsé zenekar tagjai: Tóthné Freivolt Nóra, Bartokos Botond, Kárpáti Péter, Bodoki Péter

Soproni gyerekklipek

| Kóczán Bálint | Kultúra

A közeljövőben új videoklippel jelentkezik a Drazsé. A soproni gyerekzenekar videójában óvodás gyerekek is közreműködnek, míg egy másik dalhoz animációs kisfilm készül.

– A zenekar 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy a gyerekek életének részévé tegyük a zenét. Ezt egyébként a mindennapjaikban is alkalmazzuk, tehát adott volt az inspiráció, amihez párosultak Kárpáti Péter dalszerzőnk kiváló ötletei – kezdtek bele a Drazsé tagjai. 

A formációval az utóbbi időben egyre több helyen találkozhatott a publikum. A jelenlegi felállás 2017-től töretlen, a ­Drazsé tagjai képzett muzsikusok, akik naponta találkoznak gyerekekkel. Tóthné Freivolt Nóra énekes és Kárpáti Péter gitáros a Bánfalvi Óvoda pedagógusai, Bodoki Péter ütőhangszeres a Hoffer Dob­iskolában oktatja a fiatal generáció zenészpalántáit, Bartokos Botond zongorista pedig a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanul, emellett már felvételire készül a Zeneakadémiára.

És hogy mi jellemző a stílusukra? – Vannak teljes mértékben saját szerzemények, de a dalok többsége versek megzenésítése, ahol énekelünk évszakhoz vagy éppen az aktuális ünnephez kapcsolódva. Nagy öröm számunkra, hogy olyan írókkal dolgozhatunk együtt, mint Galambos Berni vagy Mentovics Éva – mesélték a tagok.

A soproni gyerekzenekartól a közeljövőben két új dal is megjelenik. Az egyik videoklipjében helyi óvodás gyerekek szerepelnek, a másikhoz pedig egyedi animációs kisfilm készül a soproni Kertész Enikő grafikáival.

Eközben szervezik a nyári koncerteket, idén várhatóan többször is fellép majd a csapat az ország más területein. Az év végén pedig megkezdődnek az első nagylemez munkálatai, ami valószínűleg már csak jövőre lát napvilágot.

– Nagy élmény soproniként a Tündérfesztivál színpadán annyi sok beöltözött gyermeknek és szülőnek zenélni. Jótékony célok mellett is jó érzés kiállni, mint ahogy azt tettük az autizmus világnapján legutóbb. Reméljük, hogy idén is lesz részünk hasonló élményekben – zárták a Drazsé muzsikusai. 

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...