Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megérdemelt vastaps

My Fair Lady: Utolsó premier az idei színházi évadban

Megérdemelt vastaps

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Nagy sikere volt szombat este az évad utolsó premierjének, köszönhetően a pazar és vonzó szereposztásnak, illetve magának a darabnak, a Sopronban még soha be nem mutatott My Fair Ladynek.

A George Bernard Shaw Pygmalion című drámájából készült musical fanyar és szellemes példázat a férfi és a nő örök párviadaláról Alan Jay Lerner és Friedrich Loewe csodálatos, nagyrészt ismert zenéjével fűszerezve. Mind­­ezt csak tetézi a soproni pó­­di­­u­­mon is látható káprázatos látványvilág és az élő zenekari hangzás.

– Pályafutásom során egy alkalommal már csaknem eljátszottam Elizát, a musical egyik női főszerepét, de hálás vagyok a sorsnak, hogy ami akkor színészként nem sikerült, azt most rendezőként megvalósíthattam – mondotta a sikeres premiert követően Radó Denise, a darab rendezője, aki a közelmúltban a Szolnoki Szigligeti Színházban is nagy sikerrel állította színpadra a népszerű musicalt.

Az Elizát alakító Kisfaludy Zsófia, mint ahogyan az előadást megelőző sajtótájékoztatón hal­­lottuk tőle, váratlan ajándéknak tartja ezt a klasszikus musicalfőszerepet. Mit lehet ehhez hoz­­zátenni? Annyit feltétlen, hogy mi, nézők pedig tőle, a kedves, bájos virágáruslánytól kaptunk egy szép estét, egy maradandó színházi ajándékot! Igaz mindez a másik főszereplőre, Higgins professzor szerepében Szolnoki Tiborra is, akit az Evita, a Csárdáskirálynő és a Bábjátékos főszerepei után ismét vastapssal honorált a soproni közönség. Jó volt ismét találkozni a színpadon Mikó Istvánnal – aki a tőle megszokott profizmussal Eliza édesapját alakítja – csakúgy, mint a soproni teátrum falai között másfél évtizedet eltöltött Nagy Gáborral, aki Pisckering ezredest formálja meg.

Nem mehetünk el szó nélkül a többi szereplő, elsősorban Zsadon Andrea, Savanyu Gergely és Horváth Zsuzsa alakítása mellett sem, de a Sopron Balett, illetve a társulat többi tagja is nagyon „odatette” magát. Mindez igaz a remekül megkomponált díszletekre és a jelmezekre is – megérdemelt volt a premieren a vastaps! 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...