Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Író-olvasó találkozó a könyvtárban

Zsuffa Tünde íróval beszélgetett Brummer Krisztián

Író-olvasó találkozó a könyvtárban

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Szerdán kora délután a Szent Orsolya iskola diákjainak tartott rendhagyó irodalomórát Zsuffa Tünde írónő, majd a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében a Széchenyi István Városi Könyvtárban, dr. Brummer Krisztián moderálásával az eddig megjelent három könyvét mutatta be a Bécsben élő írónő.

Zsuffa Tündének eddig három könyve jelent meg. A Paprika rummal címűben történelmi háttérbe ágyazva édesapja alakját eleveníti fel: Zsuffa Oszkár egyszerű falusi hentes volt, aki nem küzdött a barikádokon, aki nem fogott fegyvert, nem írt történelmet, de az írt történelemnek a része volt – fogalmazott az írónő.

Az Angyal a földi pokolban című regénye egy fájdalmas szerelmi történet, mely az 1944-től 1956-ig terjedő időszakról egyfajta történelmi olvasókönyv, ahogy nem titkoltan annak is szánta Zsuffa Tünde, csakúgy mint a folytatását, a közelmúltban megjelent a Híd közepén című regényét, melynek megírásában, alakformálásában nagy segítségére volt az író-olvasó találkozón is résztvevő, szintén Bécsben élő Bethlen Mária grófnő.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...