Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Grandiózus képregény

| Munkatársunktól | Kultúra

Hat szárnyon 160 evangéliumi jelenetet ábrázol az az oltárreplika, amelyet a közelmúltban állítottak ki a Soproni Evangélikus Gyülekezeti Ház nagytermében. A Soproni Egyetemen elkészített művet országjáró körútja során először városunkban állították ki.

Ez a Mömpelgarder oltárnak egy kicsinyített mása, amelynek eredetije a Kunsthistorisches Museumban látható. A művet mintegy két hónap alatt készítették el a Soproni Egyetem hallgatói az oktatóikkal karöltve. Az oltár fele akkora mint az eredeti, az anyaga gőzölt bükk, a szárnyakat mozgató vasalatokon kívül semmiféle fém nem található benne.  

Az alkotásnak hat szárnya van, és 160 evangéliumi jelenetet ábrázol, így tulajdonképpen egy óriási képregény. Az oltárreplikát május 12-ig lehet megtekinteni a Soproni Evangélikus Gyülekezeti Ház nagytermében.

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.