Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Alkotó diákok
A tárlaton a Handler-szakközépiskolában oktatott valamennyi szakma képviselői bemutatkoztak Fotó: Németh Péter

Alkotó diákok

| Madarász Réka | Kultúra

Tizenkettedik alkalommal nyitották meg pénteken az Alkotó Diákok Tárlatát a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában.

Az Alkotó Diákok Tárlatán az összes szakma jelen van, amit a Handler-szakközépiskolában oktatnak: a szépészek az általuk készített hajkoronákkal és sminkekkel, a faiparosok az előállított kisbútorokkal. A nőiruha-készítők bábukat öltöztettek fel stílusosan. A szobafestők és kőművesek a gipszstukkóktól a dekoratív falfestésig mutatták be szakmájuk főbb jellegzetességeit. A 9–13. évfolyamos művészeti osztályosok tanulmányrajzokkal, csendéletekkel, portrékkal, egész alakos figurákkal, külső-belső épületábrázolásokkal, egyedi és sokszorosított grafikai lapokkal, valamint tájképekkel adtak ízelítőt munkájukból; a – 20. jubileumi évfordulójukat ünneplő – informatikusok pedig régi Commodore gépekkel és a legújabb technika bemutatásával készültek az alkalomra. 

– Művészi értékű alkotásnak azt tekintem, ami elgondolkodtat, ami értéket közvetít generációkon keresztül, ami nekem és neked is mond valamit – osztja meg velünk tapasztalatait Magyar Mónika, az iskola művészeti munkaközösségének vezetője. – A diákoknak meg kell tanítani, hogy ha valamit csinálnak, az szóljon valakinek. A tanárok, szakoktatók és mesterek pedig mind-mind gyarapítják a tanulók szakmai tudását, és elősegítik egyéni fejlődésüket.

A kiállítást Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára nyitotta meg, köszöntőt mondott Kósa Éva, az intézmény igazgatója. A tárlat november 23-ig tekinthető meg az iskola aulájában 8 és 18 óra között.

Kapcsolódó cikkek

Díjnyertes alkotások

Díjnyertes alkotások

2022. 06. 22. | Köves Andrea

Rendhagyó módon a XXII. és a XXIII. Országos Érembiennále díjazott művészeit idén együtt köszöntötték vasárnap a Festőteremben. A hagyományokon nem vá...

Ez történt

Ez történt

2022. 06. 22.

A Széchenyi István Városi Könyvtár internetes oldalán (www.szivk.hu) megtalálható adatbázisból közlünk részleteket.