Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A víg özvegy
A víg özvegy című előadással a soproni alkotók őrzik az operett gyökereit, szépségét, arisztokratikus légkörét Fotó: Pluzsik Tamás

A víg özvegy

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Szombaton tartották A víg özvegy című Lehár Ferenc nagyoperett premierjét a Petőfi Színházban. A soproni társulat nyáron már a barlangszínházban németül bemutatta a darabot.

A víg özvegy Lehár Ferencnek, Sopron díszpolgárának talán az egyik legsikeresebb alkotása, ezzel robbant be a műfaj legnagyobb egyéniségei közé. Másfél évtizeddel ezelőtt Zsadon Andreát, az előadás mostani rendezőjét láthatta és hallhatta a soproni publikum Glawári Hanna szerepében, melyet most kettős szereposztásban Benedekffy Katalin és Vörös Edit alakít. 

– A barlangszínházi német nyelvű előadásokat leszámítva most rendezem először ezt az operettet, ami azért különösen érdekes számomra, mert játszom is a darabban. Pri­tschitsch pontevedrói ezredes feleségét, Praskowiát alakítom, de emellett Bíró Nórával együtt a díszleteket tervezésében is részt vettem, valamint a magyar szöveg átdolgozását is én végeztem el – fogalmazott a szombat esti nagy sikerű premiert követően a Jászai-díjas Zsadon Andrea.

Külön érdekessége az előadásnak, hogy Njegus követségi titkár szerepét a 92 éves Baranyi László alakítja, aki ezzel az előadással a 63. színházi szezonját kezdte el. – Csak akarat kell a tehetség mellé, figyelem és tanulás, és örök, soha nem csüggedő szorgalom. Ezt javaslom a fiatalabb generációknak, és akkor ők is aktív és boldog öregemberek lesznek – nyilatkozta a Família Kft. című televíziós sorozatból is ismert színművész.

A főbb szerepekben (az említetteken kívül) Szolnoki Tibort, Füredi Nikolettet, Józan Vivient, Domoszlai Sándort, Varga Donátot, Ujvári Gergelyt, Papp Attilát, Marosszéki Tamást, Szabó Lászlót, Szupper Fannit, Ács Tamást, Simon Andreát és Savanyu Gergelyt láthatja a közönség.

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.