Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A járványhelyzet inspirálta online munkáiban Süle Katit

A stílus kortalan

| Köves Andrea | Kultúra

Személyi stílustanácsadó, az érett korosztály stílusikonja, oktató és influencer egy személyben ­Süle Kati, aki az első divatbemutatóit Sopronban tartotta a 2000-es évek elején.

A korlátozások sem szeghetik kísérletező kedvét az eredetileg művészettörténészként tevékenykedő Süle Katinak. Csatlakozott egy nemzetközi művészeti kihíváshoz, melynek keretén belül festmények ihlette ruhákat ölt magára, illetve online pillant be a gardróbokba, hogy stílustanácsaival segítse a hozzá fordulókat.

– Nagyon különleges ez az élethelyzet mindnyájunk számára, mivel hatvan pluszos vagyok, így még érzékenyebben érint a járvány – mesélte ­Skype-on keresztül a személyi stílustanácsadó, aki nem hazudtolva meg önmagát, még az online beszélgetés alatt is vagány sminket és szemüveget viselt. – Sok-sok kinti munkámat, kreatív fotózásokat kellett lemondanom az utóbbi hetekben. Ugyanakkor ez a helyzet inspirációt is adott arra, hogy az online munkáim körét bővítsem. Azt üzeni ez az időszak a kreatív szakma számára, hogy érdemes minél több lábon állni.

A szakember hatékonyan segít mindazoknak, akik nem érzik jól magukat a ruháikban, akik egyszerűen nem találnak rá a stílusukra. Hogy mi a legmeghatározóbb probléma ezen a területen? A legnagyobb baj az önképünkkel van – vallja Süle Kati. Az öltözködés nem testalkat- vagy akár korosztályfüggő, ha egyszer rátalál az ember a saját stílusára. Bizonyára sokan vélekednek úgy, hogy az öltözködés csupán pénz kérdése.

– Ez az egyik legnagyobb tévhit – hangsúlyozta Süle Kati. – Egyrészt elképesztően sok felesleges ruhaneműt vagyunk képesek felhalmozni, amelyek csak úgy tornyosulnak a szekrényünkben. Ehelyett sokkal praktikusabb, ha csupán csak 30 egyéniségünkhöz, alkatunkhoz illő, egymással kreatívan variálható darabunk van. Másrészt felesleges a drága márkákhoz ragaszkodni. A tevékenységem csúcsa, amikor egy-egy divatbemutatón felvonultathatom az általam képviselt, vagány, újraalkotott ruhákat, egyedi kiegészítőkkel és az ezekre hangolt frizurákkal, sminkekkel. Mindig megkeresem azokat a modelleket, akikhez az adott stílusvilág a leginkább passzol, mindezzel azt üzenem: minden nő egyedi, minden nő különleges.

A divatszakember örömmel mesélte, hogy az évtizedek múlása sem törte meg a gyermekkori lázadó énjét: már akkor is szerette a saját útját járni.

A közeljövőben újabb soproni bemutatkozást is tervez Süle Kati.


Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...