Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„A mi 60 évünk…”
A bányászati múzeum 60 éves fennállása alkalmából időszaki kiállítás nyílt Fotó: Pluzsik Tamás

„A mi 60 évünk…”

| Pluzsik Tamás | Kultúra

A Központi Bányászati Múzeum megnyitásának 60. évfordulója alkalmából „A mi 60 évünk…” címmel nyílt kiállítás a Templom utcai egykori Esterházy-palotában.

A rendezők szemelvényeket mutatnak be Sopron és a bányászat kapcsolatáról, a múzeum történetéről, valamint magáról az épületről.


– A város élete egykoron szoros kapcsolatban volt a bányászattal, ebből következőleg a Faller Jenő bányamérnök, bányaigazgató, a Soproni Műszaki Egyetemi Karok Bányaműveléstan Tanszékének egykori tanára által alapított múzeum igen fontos, értékmentő szerepet játszott és játszik ma is a város életében, amiért köszönettel tartozunk az elődöknek éppúgy, mint a múzeum mai dolgozóinak – fogalmazott dr. Fodor Tamás polgármester.


A megnyitót követően, melyen részt vett és a család nevében köszöntőt mondott dr. Faller Jenő nemzetközi jogász, a múzeumalapító unokája is, megkoszorúzták a múzeum udvarán Faller Jenő bányamérnök szobrát.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...