Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Föld órája: idén is kapcsoljunk!

| Zöld Sopron

Március 25-én, szombaton 20.30 és 21.30 között rendezik meg a Föld órája világméretű önkéntes kezdeményezést. Idén minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott az akcióhoz.

A WWF a Föld Órája kezdeményezéssel megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák az elektromos készülékeket. 


A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, 2007-ben egy óra alatt már 10,2 százalékkal csökkent a fo­­gyasztás csak ebben a városban. A Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. 2008 óta Magyarország is csatlakozott az akcióhoz. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...