Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Erdők napi elismerések

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében az erdők nemzetközi napja al­­kalmából kitüntetéseket adtak át, többek között három soproni szakembernek is.


2013 óta minden évben megemlékeznek az erdők és fák je­­lentőségéről, amely tökéletes al­­kalom a szakmában dolgozók munkájának elismerésére.

A Pro Silva Hungariae Díjat kapott dr. Führer Ernő, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Erdészeti Tudományos Intézet tudományos tanácsadója, a Soproni Egyetem (SOE) címzetes egyetemi tanára és dr. Stark Magdolna, a SOE erdőmérnöki kar egyetemi docense. Dr. Führer Ernő a tartamos erdőgazdálkodás öko­­lógiai feltételrendszerének, környezetvédelmi jelentőségének újraértékelésében, továbbfejlesztésében több évtizeden keresztül végzett tudományos tevékenységéért érdemelte ki az elismerést. Dr. Stark Magdolna kiváló színvonalon végzett oktatói, kutatói, szakírói tevékenységéért vehette át a díjat.

Csapó József, a TAEG Tanulmá­nyi Erdőgazdaság Zrt. erdészetvezetője Miniszteri Elismerő Ok­­­­­­le­­velet kapott az oktatás, a ku­­­­­­­­­­­tatás, a természetvédelem, a közjólét és az erdőgazdálkodás területén végzett kimagasló tevékenységéért.

Kapcsolódó cikkek

Gyógyító fűszerek

Gyógyító fűszerek

2023. 01. 18. | Madarász Réka

Magyarországon mintegy huszonötféle ismert és gyakran használt fűszernövény található meg a természetben. Ilyenek például a zsálya-, a menta- és a hag...