Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Erdei hulladékgyűjtők

| sopronmedia.hu | Zöld Sopron

Szelektív hulladékgyűjtőket helyezett ki a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a parkerdő területén.

A kezdeményezést a magas látogatószám miatt indította el az erdőgazdaság, de a kukákat a környezettudatos nevelésre is felhasználják majd. 

– Úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje annak, hogy elkezdjük a szelektív hulladékgyűjtést azokon a területeket, ahol nagyon sok vendégünk fordul meg – emelte ki Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. – E célból megkerestük az STKH Hulladékgazdálkodási Kft.-t, akik készségesen segítettek nekünk, annak ellenére, hogy a kijelölt helyekről a szelektív hulladék összegyűjtése nem egyszerű művelet.

Ennek köszönhetően már három kukát használhatnak a Soproni Parkerdőbe látogatók. Ezekbe a káros és gyakori műanyaghulladékot gyűjtik.

– Reményeink szerint mindenki használja majd ezeket – hangsúlyozta a parkerdei és kommunikációs igazgató. – Természetesen most, az induláskor még kint hagyjuk a régebbi, fából készült kukáinkat, de a célunk az, hogy a közeljövőben már valamennyi szemetet szelektíven gyűjtsük. Ezért folyamatosan növelni fogjuk a gyűjtőedények számát. Tudomásom szerint az országban hasonló körülmények között más még nem foglalkozik szelektív hulladékgyűjtéssel.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a környezettudatosságra nevelés során is fogja használni a szelektív hulladékgyűjtő eszközöket.

Kapcsolódó cikkek

Virágos Sopronért

2021. 09. 22.

Az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért programsorozat következő eseményét szeptember 29-én, szerdán 17 órakor tartják a pedagógusok művelődési házában.

Oázis a társasház udvarán

Oázis a társasház udvarán

2021. 09. 22. | Pluzsik Tamás

Lakóközösség kategóriában a Szent György utca 1. – Városház utca 2. számú társasház nyerte a Virágos Sopronért versenyt. Horváth Katalin és Péteri Tímea évek óta gondját viseli, ápolja és gondozza a falakkal körülvett udvart.