Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Búcsú a strandszezontól
A tavalyi szezonhoz képest ötezerrel több vendég kereste fel a Lőver uszoda és Tómalom strandjait a melegebb nyári napokon. Fotók: Filep István

Magyar országos paraúszó bajnokság: A Lőver uszoda hibátlanul vizsgázott

Búcsú a strandszezontól

| Szilágyi Andrea | Zöld Sopron

Közkedveltek voltak nyáron a soproni strandok – körülbelül 70 ezer látogatót fogadott augusztus 10-ig a Lőver uszoda és Tómalom. A múlt évhez hasonlóan a július volt a legforgalmasabb hónap.

Az idei nyári szeszélyes időjárás nem szegte kedvét a strandolni vágyóknak – a tavalyi szezonhoz képest ötezerrel több vendég kereste fel a Lőver uszoda és Tómalom strandjait a melegebb nyári napokon. Az uszoda nemcsak a pihenésre vágyók körében volt népszerű, a gyermekeknek szervezett nyári táboroknak is pozitív volt a fogadtatása.

– Célunk, hogy az uszodát megtöltsük élettel – az önkormányzat segítségével. Ezt egyrészről sok szervezett foglalkozással, edzéssel és úszásoktatással igyekszünk elérni, másrészről versenyeknek és rendezvényeknek szeretnénk helyszínt biztosítani – kezdte Fekete Imre Richárd, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő-üzemmérnökség vezetője. – Egyik legkiemeltebb foglalkozásunk a Magyar Úszószövetség által finanszírozott Úszó Nemzet Program, mely folytatódik idén szeptembertől. A foglalkozás keretén belül 1680 gyermek jár hozzánk úszni. Ettől függetlenül minden év nyarán több egyesület szervezésében tartunk különböző alapozó és toborzó táborokat, melyeken közel 1000 gyermek vesz részt.

Paraúszók Sopronban

Idén először rendeztek magyar országos paraúszó bajnokságot Sopronban. A megmérettetésnek a Lőver uszoda adott otthont, mely során mind az épület, mind a szervezők kiválóan vizsgáztak. További események is várhatóak. – A versenynaptárunkat folyamatosan bővítjük. Október végén lesz a háromnapos Csík Ferenc emlékversenyünk, és tervezünk több vízilabda-mérkőzést is – folytatta a szakember. Az uszoda fedett medencéi és szaunája egész évben várja a vendégeket a rendezvények ideje alatt is. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok uszodával ellentétben ez az épület tud hibriden működni. Tehát amíg a nagy medencében versenyt vagy foglalkozást tartunk, addig a többi medence és a szaunák működnek, és a látogatóink tudják használni őket.

Tómalom: szeptemberben is nyitva

A Lőver uszoda és Tómalom strandja is augusztus 31-éig tart nyitva. Tómalom viszont még egész szeptemberben látogatható, minden nap 11 és 19 óra között. Ez már nem számít főszezonnak, így például vízimentők sem teljesítenek szolgálatot.

Folytatódik az uszoda fejlesztése, az energiahatékonyság érdekében tovább bővítik a napelemparkot, és hőszivattyús rendszert is telepítenek. – Nagyon sok soproni család használja rendszeresen az új Lőver uszodát, mely sok más várossal ellentétben az energiaválság idején is nyitva áll. Az a célunk, hogy ez a jövőben is így maradjon – írta egy korábbi Facebook-bejegyzésében dr. Farkas Ciprián polgármester. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron város kékfrankosa

Sopron város kékfrankosa

2024. 05. 01. | Szilágyi Andrea

Iváncsics Zoltánt nem kell bemutatni városunk lakóinak – borászatáról mindenki hallott már, aki kiváló, zamatos, soproni bort keresett. A termelő a sz...