Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tovább érvényes a védettségi

Koronavírus aktuális

Tovább érvényes a védettségi

| Városi hírek

Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a múlt csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható.

A vírus most lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét. A miniszter arról is beszélt, hogy mindenki oltassa be magát, mert a fertőzés súlyos tünetei ellen véd a vakcina.

Nyugati és keleti oltóanyagból összesen több mint 8 millió adag áll rendelkezésre.

– Magyarország részt vesz abban a beszerzésben, amit az Európai Bizottság indított a magas kockázatú betegek érdekében – tette hozzá Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Első körben 50 ezer kezeléshez elegendő Pax Covid gyógyszert szerez be hazánk. Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.