Valódi értéket teremtenek
2024. 04. 24. | Etzl Edgár– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...
A kormány döntésének értelmében az idén is folytatódott a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentése.
Januártól 27-ről 5 százalékra csökkent a hal és egyes sertéstermékek és belsőségek áfakulcsa. Az intézkedés, illetve a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy bevezetése is hozzájárulhat a hazai halfogyasztás további növekedéséhez.
A kormány egyik legfőbb célja, hogy bővüljön a hazai fogyasztás, a legfontosabb élelmiszerekhez pedig az emberek olcsóbban jussanak hozzá, és több belföldi, jó minőségű, egészséges környezetből származó magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára. Az elmúlt években számos élelmiszer áfája csökkent, többek között kedvezményes, 5 százalékos kulccsal adózik a sertés- és a baromfihús, a friss tej, és a tojás is. Az áfacsökkentéseknek köszönhetően egy átlagos családnál legalább évi mintegy negyvenezer forinttal több pénz marad.
Az adócsökkentések másik nagy nyertese az agrárium, hiszen az élelmiszer- és a mezőgazdaság egyaránt több lehetőséghez jut az áfacsökkentés következtében, visszaszorul a feketegazdaság, miközben az emberek többet tudnak vásárolni, nő a fogyasztás.
– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...