Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Városi hírek

Hírek a városból.

Óraátállítás

A hónap utolsó vasárnapján véget ér a nyári időszámítás, így október 31-én az órákat hajnali 3-kor 2-re kell visszaállítani. Ezzel „visszakapjuk” a márciusi átállításkor elvesztett időt, vasárnap virradóra egy órával többet alhatunk. A téli időszámítás 2022. március 27-ig tart, hacsak időközben el nem törlik az Európai Unió területén a korábbi gyakorlatot.


Szülői értekezlet a kamarában

Pályaválasztási értekezletet tartottak szülőknek és pedagógusoknak a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában.Kozma Adrienn kamarai pályaorientációs tanácsadó előadásával kezdődött a program, a jelenlévők beiskolázással kapcsolatos információkat hallhattak Marek Jánostól, a Soproni Tankerületi Központ igazgatójától. Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Központ főigazgatója bemutatta a választható iskolákat, és kitért a 2021-től minden szakképzésben részt vevő tanulónak járó tanulmányi ösztöndíjra, illetve a tanulói munkaszerződéses rendszerre. November 3-án 16.30-kor megismételik a programot. Jelentkezni a titkarsag@sopronikamara.hu e-mail-címen lehet.


Az év polgárőr egyesülete a soproni

Elismerések átadásával emlékeztek a 65 évvel ezelőtti eseményekre, az ’56-os forradalom és szabadságharc áldozataira, valamint hőseire a polgárőrök. Az Országos Polgárőr Szövetség közelmúltban tartott rendezvényén dr. Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő elismerően szólt a polgárőrök önkéntesen vállalt tevékenységéről. A rendezvényen megköszönték a legjobbak munkáját, Az év polgárőre egyesület kitüntetést kapott – többek között – a Soproni Polgárőr Egyesületet, dicséretet vett át Erényi Ottó, a soproni egyesület tagja.


Oklevél a bajnokoknak

Miniszteri elismerő oklevélben részesítette a Roth Gyula-technikum volt diákjait és felkészítőjüket dr. Nagy István agrárminiszter az EuroSkills Európa-bajnokságon elért eredményükért. Mint arról lapunkban beszámoltunk (Európa-bajnok asztalosok, Soproni Téma, 2021. október 6.), Fekete Martin épületasztalos szakmában az első, Sajtos Dániel bútorasztalos szakmában pedig a 3. helyet érdemelte ki. Felkészítőjük, Viasz-Kádi Tibor évek óta segíti a versenyzőket. A 2021-es EuroSkills-en 19 országból 400 versenyző mérette meg magát.


Sikeres kutatók

Második helyezést ért el a Széchenyi-gimnázium az idén második alkalommal megrendezett Bay Zoltán kutatóképző-versenyen. Az iskola „Etil-acetát” nevű csapata sikeresen vette a kísérletek bemutatásából álló, szeptember eleji első fordulót, és bejutott az országos döntőbe, ahol on­line kvízjátékban a második helyezést érte el. A csapat tagjai, Berger Rebeka 11.a, Makra Levente 11.b, Bodnár Mária, Sajtos József, Szarka Júlia és Tóth Enikő 11.c osztályos tanulók okosórákat is nyertek.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.