Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Városi hírek

Hírek.

Soproni Lady Lions: új elnök, új tagok

Új elnököt választott és tagokat avatott a Soproni Lady Lions Club. A szervezet 9 taggal bővült, akik a Lions Etikai Kódex ismertetése után ünnepélyes keretek között tettek fogadalmat a klub elvei mellett. Az eseményen beszédet mondott dr. Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere hangsúlyozta: a vírushelyzet megmutatta, azokra a szervezetekre óriási szükség van, amelyek a bajbajutottakon, elesetteken segítenek. Az ünnepség végén Kovács Renáta átadta az elnöki láncot Horváth Andreának, a Soproni Lady Lions idei elnökének. A jeles alkalomra az ország számos Lions Clubjából érkeztek vendégek Sopronba.

Konferencia a jogsértésekről

Jogbiztosítás és jogsértések Sopronban és Sopron megyében a kora újkortól a jelenkorig címmel tartottak konferenciát a levéltárban az elmúlt szerdán. A résztvevőket dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte. A tanácskozás egyik előadása volt többek között a Hűség versus hűtlenség, párkapcsolati és házassági konfliktusok a kora újkori Sopronban. Szó esett arról is, miként bíráskodott a XVII. században a petőházi Zeke család, valamint hogy milyenek voltak a hűtlenségi perek Sopron vármegyében 1944–45-ben.

Széchenyi Lízing GO! vállalkozásoknak

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozásnak eszközbeszerzések finanszírozására nyújt lehetőséget a napokban elindult ­Széchenyi Lízing GO! program. A támogatásból új vagy használt autót, haszongépjárműveket, gépeket, berendezési tárgyakat vagy ingatlanokat is lehet venni. Az állami támogatásnak köszönhetően évi fix 0,5 százalékos nettó kamat mellett érhető el a vállalkozások számára. A Széchenyi Lízing GO! a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan Sopronban a kereskedelmi és iparkamarában igényelhető. Vállalkozói jelzések alapján nagy rohamra számítanak a szakemberek. A program részleteiről a soproni kamara honlapján, illetve a 99/523–582-es telefonszámon tájékozódhatnak a vállalkozók.

Határőr nyugdíjasok találkozója

Idén is a Nyugat étteremben tartották a határőr nyugdíjasok találkozóját. Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mihályi Ervin, az egyesület elnöke ismertette az elmúlt időszak főbb történéseit.

Kapcsolódó cikkek