Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendszeresen ellenőrzik a kilátókat

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Folyamatosan karbantartják és felújítják a kilátókat a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) szakemberei azért, hogy biztonságban gyönyörködhessünk a város panorámájában.

– A faszerkezet mozgásából adódóan előfordul, hogy a rögzítő elemek és csavarok lelazulnak. Sajnos a Sörházdombi kilátónál is gyakran előfordul, hogy ezeket a rögzítő anyákat leveszik és néha el is viszik, úgyhogy ezeket rendszeresen pótolnunk kell – közölte Bánáti László, a TAEG Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. – A turistaszezon kezdete előtt tüzetesen átvizsgáljuk a kilátóinkat. A tavaszias napok beköszöntével sokan vágynak a szabadba, és mennek fel a lépcsőn, hogy rácsodálkozhassanak a városra. 

Bánáti László hozzátette: ilyenkor átnézik a rögzítőcsavarokat, a mozgóelemeket, lépcsőkorlátelemeket, ha szükséges, ezeket megerősítik, illetve pótolják. Ezeket a feladatokat természetesen év közben is folyamatosan végzik, a TAEG Zrt. szakemberei kéthetente ellenőrzik a létesítmények állapotát. Fontos a biztonság, hiszen például a már említett Sörházdombi kilátó huszonöt méter magas.

Bánáti László felhívta a kirándulók figyelmét, hogy ha meghibásodott kilátóval találkoznak, akkor értesítsék a TAEG Zrt. munkatársait telefonon, hogy mielőbb orvosolni tudják a problémát. 

Sopronban 10 kilátó és 6 páholy csábít kirándulásra, felvételünkön az Ó-Hubertusz kilátó

Kapcsolódó cikkek

Tíz százalék

Tíz százalék

2023. 11. 22. | Horváth Ferenc

Igen, tíz százalék, pontosabban 9,9. A KSH közzétette az októberi inflációs adatokat. Eszerint 9,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. Sok ez va...