Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rekordot dönthet 2023
A nyári hónapokban 24.782-en látogatták meg a Tűztornyot, a város legnépszerűbb turisztikai célpontját. A visszajelzések alapján Sopront a gazdag történelmi múlt, a belváros és a klimatikus viszonyok miatt kedvelik leginkább az ide látogatók. Fotók: Filep István

A Tűztorony népszerűsége idén is töretlen

Rekordot dönthet 2023

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

Idén is sok turista választotta pihenése helyszínéül Sopront. Az általunk megkérdezett hotelek vezetői azt mondták, hogy több belföldi vendég érkezett városunkba, a jövő évi foglalások pedig további bizakodásra adnak okot.

– Az előző évekhez képest az idei első nyolc hónapban nőtt a foglalások száma szállodánkban. Ez megközelítőleg 23 ezer vendégéjszakát jelent, ami 12 százalékos növekedés 2022 ezen időszakához viszonyítva – tájékoztatta lapunkat Szarjas Tímea, a Hotel Sopron vezetője. – Vendégeink közel 30 százaléka volt külföldi, így kijelenthető, hogy Sopron népszerű úti cél a belföldi turisták körében. Jelenleg egy, maximum két hónapra látunk előre, de nagyon bízunk benne, hogy a növekedés nem áll le. Persze annak is örülünk, ha szinten marad.

Hosszú idő után a Fagus Hotel 2022 augusztusától újra látogatható. A nyitást nagy érdeklődés övezte, ami a hotel tavaly nyári foglalási adatain is meglátszott. – A lendület idén is tart, összességében tudtuk hozni a tervezett számainkat a 2023-as év eddig eltelt időszakában. A vendégek leginkább Magyarországról érkeztek, de egyre több külföldi választ minket a szomszédos országokból is – válaszolta Vigh-Guttmann Barbara, a Fagus Hotel sales- és marketingosztályának vezetője.


Tölli Bálint pozitívan látja az elkövetkezendő időszakot: – Újranyitásunk, 2023 áprilisa óta közel 30.000 vendégéjszaka-foglalásunk volt, szilveszterre pedig már telt házunk van – mondta a Hotel Lövér Sopron szállodaigazgatója. – Örömmel látjuk az emelkedő 2024-es előfoglalási tendenciákat is. Meggyőződésem szerint tovább tart a soproni és a hazai turizmus fellendülése.

A soproni Tourinform pontos statisztikát vezet arról, hogy mennyien keresik fel irodájukat. Felméréseik szerint idén júniusban a tavalyi év azonos hónapjához képest jelentős visszaesés mutatkozott, amit valószínűleg a VOLT Fesztivál hiánya idézett elő. – Áprilisban azonban nőtt a látogatottságunk az előző év ugyanazon hónapjával összehasonlítva. A SopronFest hatására több turista érkezett városunkba – osztotta meg szerkesztőségünkkel ­Kovács-Gazdag Nikoletta, a soproni Tourinform ügyvezetője. – A vendégéjszaka-forgalom az év első felében felülmúlta a 2022 hasonló időszakában mért értéket. Az előfoglalások alapján biztatónak ígérkezik a folytatás az év hátralévő részére is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...