Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az utca embere

Milyen a parkolási helyzet?

| Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat!

Bognár Adrienn:

Vidékről hordom a gyermekemet iskolába, így sokszor kell a belvárosban helyet keresnem, ez nem egyszerű feladat. Van, hogy inkább a vasútállomástól sétálunk be, mert csak ott tudunk megállni. Ha a saját autómmal jövök, akkor még szóba jöhet a mélygarázs, de a férjem nagy kocsijával nem merek odalent manőverezni.

Simon Zoltán:

A belvárosban dolgozom, elsőként a Színház utcában szoktam parkolót keresni, hogy minél közelebb legyen az autóm a munkahelyemhez. Általában sikerrel járok, bár a többi városrészben sem okoz problémát helyet találni. Időnként a mélygarázsban parkolok, az Árpád utcai épületet még nem próbáltam ki.

Gyimesi Bianka:

Másfél hónapja szereztem meg a jogosítványom, de már az oktatás közben is tudtam: nem a parkolás lesz a kedvencem. A régi piactéri parkolóban próbálkozom először, de ma háromszor kellett körbemennem a helyért. Hamarosan meglátogatjuk a barátokkal a parkolóházat, állítólag jó onnan a kilátás.

Németh Károlyné:

A Papréten szoktam megállni, mikor sietnem kell. Ha legközelebb ott sem lesz hely, kipróbálom az új parkolóházat. Örülök, hogy elkészült! Nyáron talán végre újraindul a turizmus, a kiránduló családoknak lesz egy hely, ahol meg tudnak állni, így nem szorítják ki a helyieket a felszíni parkolóhelyekről.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.