Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Leaszfaltozzák a murvás utat
Az eredeti tervekhez képest több asztalt helyeztek el az ideiglenes piacon, hogy mindenkinek legyen lehetősége árulni. Fotó: Filep István

Ideiglenes piac: A Roth-kollégium udvarán virágokat árulnak a termelők

Leaszfaltozzák a murvás utat

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

Várhatóan jövő tavaszra készül el az új piac, amelynek közelében az árusok és vásárlók már birtokba vették az ideiglenes elárusítóhelyeket.

Mint arról korábban beszámoltunk (Pénteken megnyitott az ideiglenes piac, Soproni Téma, 2023. szeptember 6.), a piac új épületegyüttesének elkészüléséig az árusok egy ideglenesen kialakított területen árulhatják portékáikat.

– A kezdeti nehézségek után javult a helyzet, mindenkinek jutott elég hely – mondta Schneider Veronika, aki három éve rendszeres árusító a piacon. – A legnagyobb nehézség, hogy a szállító kis kocsim kerekei elakadnak a köveken, de úgy hallottam, hogy erre is lesz megoldás. Várom, hogy elkészüljön a piac új épülete, de átmenetileg ez a helyszín is megfelelő az árusításhoz.

– Eleinte féltem, hogy milyen lesz az új hely, de kellemesen csalódtam – kezdte Raknicsné Kiss Julianna főállású méhész. – Jobb a hangulat, és átláthatóbb maga a piac. Nincs kevesebb hely se, ugyanannyi árust látok, mint ezelőtt. Természetesen én is várom, hogy véget érjen az építkezés és elfoglalhassuk az új helyünket.

A piacot üzemeltető Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. munkatársai az elmúlt időszakban több észrevételt is kaptak a körülményekkel kapcsolatban. A legfőbb problémát már sikerült orvosolni. Az eredeti tervekhez képest több asztalt helyeztek el a területen, hogy mindenkinek legyen lehetősége árulni, ne csak azoknak, akiknek a régi piacon üzlethelyiségük volt, s most konténert kaptak.

– A hétvégéken a helyszín szűkösnek bizonyult, ezért igyekeztünk megoldani a problémát – mondta dr. Farkas Ciprián a múlt héten a piacon. – A Roth-kollégium udvarán található sportpálya erre alkalmasnak bizonyult, így péntektől már több árust és vásárlót fogadott az ideiglenes piactér. Ezen a területen elsősorban a virágárusok és a koszorúkötők kaptak helyet.

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy a murvás talajt (leszámítva a konténerek alatti talapzatot) október közepére leaszfaltozzák. A munkálatokat a nagy piacnapokon kívül (várhatóan hétfőn–kedden) végzik majd el a szakemberek. Mint ismert, jelenleg nincs gombaszakértő a piacon, de Pék Tamás, a Sopron Holding divízióvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy már tárgyalnak a jelöltekkel, s talán hamarosan megoldódik ez a probléma is. Az új piac állami támogatásból, a Modern Városok Programban, mintegy 1,4 milliárd forintból valósul meg. A tervek szerint a munkákkal 2024 tavaszán végeznek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...