Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kötelező maszkviselés

| Munkatársunktól | Városi hírek

A kormány múlt csütörtökön közzétett rendelete alapján kötelező a maszkviselés a résztvevőknek a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. Az eseményeken felszólaló maszk nélkül mondhatja el beszédét. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására. Továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Fontos, hogy a beteg gyermekeket a szülők ne vigyék a nagyszülőkhöz és olyan szabadidős programokra, ahol zárt térben sokan vannak. Az őszi szünetben az iskolákban fertőtlenítő nagytakarításokat végeznek.

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...