Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hogyan farsangol?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Füzi Tamás: Nyugalomban telik a farsang. A családomban szeretnénk megjeleníteni a keresztény szokásokat is. A gyermekeim természetesen idén is jelmezbe öltöznek, erre pedig már hetek óta készülnek. A feleségem óvodapedagógus, az ő intézményében már megtartották a farsangi mulatságot. Ahogy mondta, jól sikerült …


Dr. Szeles Endre: A szomszédasszonyom mindig meglep bennünket egy nagy tál finom és omlós szalagos fánkkal. Ennek az ételnek most van itt az ideje, és ahogy nézegettem, az interneten számos recept található. Az egyiket meg is mutattam a feleségemnek. A farsang elmúltával a nagyhéten megtartjuk a böjtöt. 


Vasinszky Erzsébet: A gyermekink már elszármaztak Sopronból, így a farsangi időszakot is a férjemmel töltjük. Igaz, mostanság nem nagyon mozdulunk ki otthonról. Korábban, még fiatalkorunkban eljártunk bálokba, mulatságokba. Jelmezbe ugyan nem öltöztünk be, de jókedvűen szórakoztunk. Szép időszak volt. 


Farkas Erika: Idén számomra elmarad a farsang, a mulatság. Különösen nehéz időszak kellős közepén vagyunk, nekem pedig fontos a családom egészsége. Vigyáznom kell a kilencvenéves édesanyámra. Ebben az időszakban a szalagos fánk helyett inkább csörögefánkot szoktam sütni. Ez utóbbit szerintem könnyebb elkészíteni.


Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...