Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben a bor

Szüreti napok: Megtelt emberekkel az Erzsébet-kert

Főszerepben a bor

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

– A bor rólunk szól. Összeköti mindazt, amitől a város lakói soproniak lesznek – mondta dr. Farkas Ciprián a szüreti napok megnyitóján. Az ünnepi forgatagnak idén is az Erzsébert-kert adott otthont.

A borospoharak csilingelő hangjai töltötték meg hétvégén az Erzsébet-kertet, ahol már harmadszor rendezték meg a szüreti napokat. A rendezvény péntek délután kezdődött néptáncbemutatóval. A hivatalos megnyitón Molnár Ákos köszöntötte az egybegyűlteket. – A bor fogyasztása élményt és barátságot ad – mondta a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke. – Több mint húsz borász sorakozott fel idén a legjobb boraikat kínálva. Kívánom, hogy mindenki találja meg a kedvére valót.

– A bor kultúránk fontos része – emelte ki megnyitóbeszédében dr. Farkas Ciprián polgármester. – Egy apáról fiúra szálló hagyomány, mely mindannyiunk életében lényeges szerepet játszik, ezért fontos, hogy őrizzük ezt a tradíciót. A bor rólunk szól. Összeköti mindazt, amitől a város lakói soproniak lesznek.


A háromnapos rendezvénysorozaton mindenki megtalálhatta a kedvére való programot. A pénteki néptáncműsorok után a Parno Graszt zenekar, majd DJ Kondor lépett fel a nagyszínpadon, szombaton az ütemek szerelmesei élvezhették például Sub Bass Monster koncertjét, de énekelt Oláh Ibolya és zenélt a Budapest Bár is. A retró zene kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők: vasárnap a TNT zenekar koncertjét élvezhette a közönség.

A felnőttek mellett a gyerekeknek is számos programot, előadást kínáltak a szervezők. A gasztronómiai felhozatal pedig minden eddiginél nagyobb volt. Újdonságként sportrendezvénnyel is bővült a program: szombaton megrendezték az I. Soproni Szüreti Napok Sakk-kupát.


Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...