Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Épül az új piac
A sokszor változékony időjárás ellenére mindig nagy a sürgés-forgás, látványosan épül a város piacának új épülete. Fotók: Sopronmédia – Griechisch Tamás

A tervek szerint 2024 áprilisában végeznek a munkákkal

Épül az új piac

| Városi hírek

Február végéig várhatóan befejeződnek a tetőfedési és szigetelési munkák, elkezdődik a piactér feletti nyílászárók beépítése, ezek mellett hamarosan elkészül a belső tér burkolata – hangzott el a pénteki piacbejáráson. Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester is.

A sokszor változékony időjárás ellenére mindig nagy a sürgés-forgás, látványosan épül a város piacának új épülete. Jól haladnak a homlokzatszigetelési, gépészeti és villanyszerelési munkák, készülnek a vizesblokkok, illetve elkezdődött a piac körüli közművek felújítása, az utak és a közlekedőterek építése.

– Szeretném megköszönni a soproniak türelmét és az árusok együttműködését. A munka végéig már nincs sok idő – mondta a helyszínen dr. Farkas Ciprián polgármester. – Mint mindenki más, én is nagyon várom már, hogy végre birtokba vehessük a piac új, korszerű épületét.

A múlt pénteki bejáráson Khaut András, a kivitelező FÉSZ Zrt. igazgatóságának elnöke mutatta be az építkezést. Mint arról lapunkban is beszámoltunk, 2023 szeptemberében a bontási munkákkal kezdődött a piac felújítása. Ezzel egy időben foglalták el az árusok a korábban kialakított ideiglenes piac területét (Pénteken megnyitott az ideiglenes piac, Soproni Téma, 2023. szeptember 6.). Miután elbontották a Lackner Kristóf utca felé néző épülettömböt, a piactéren lévő vasbeton ernyőket, előtetőket és egyéb burkolatokat, elkészültek a fúrt vasbeton cölöpalapok és az új tetőszerkezetet tartó vasbeton oszlopok. Mostanra helyükre kerültek a ragasztott fatartók, emellett a trapéz acéllemezes lefedés is megtörtént. A megmaradt épületeken elkészültek a vasbeton gerendák, falazatok és az új tetőszerkezet, valamint a nyugati épülettömbhöz kapcsolódóan már áll az új épületrész is. Ennek köszönhetően még több árus fér majd el a piacon.

Az új piac állami támogatásból, a Modern Városok Programban, mintegy 1,4 milliárd forintból valósul meg. A tervek szerint a munkákkal 2024 áprilisában végeznek. 

Forgalmirend-változás: A munkálatok miatt változott a forgalmi a rend az építkezés környékén. A Vitnyédi utca jelenleg kétirányú zsákutca, a Csarnok utca piac melletti részét lezárták. A Lackner Kristóf utca felől lehet behajtani a Csarnok utcába.



Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...