Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Biztonságban vannak a gyerekek a neten?

| Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Somogyi Zsuzsanna:

Szerencsére az unokámat nem engedik regisztrálni a közösségi oldalra a szülei. Ettől függetlenül más oldalakon elég sok olyan tartalmat talál, ami megzavarhatja. Szerintem sok gyerek a videójátékoktól lesz feszült, szerencsére odafigyelnek rá, hogy ne játsszon akármivel.


Soós Gábor:

Mikor a lányom tizenéves volt, még nem terjedt el ennyire az internet. Mára sok gyerek megállás nélkül böngész és csetel a telefonján. Még az iskolában is, ahová azért megy, hogy tanuljon. Ezt nem szabad megengedni, ha most lenne iskolás gyerekem, csak otthon hagynám netezni.


Szarjas Tímea: 

A szülőnek mindenképpen felügyelnie kell internetező gyermekét. A kicsik sok olyan tartalmat kaphatnak kéretlenül szörfölés közben, amit nem értenek, nem nekik való. Két nagy gyermekem van, odafigyeltünk rájuk, nem is kerültek bajba.


Wéberné Sulák Olga:

A világhálón még a felnőttek is rengeteg veszélynek vannak kitéve, a gyerekekre ez halmozottan igaz. Mindkét unokám fent van a legnagyobb közösségi oldalon, aminek én nem örülök. Egyiküknek egyszer feltörték a messenger-fiókját, elvesztek a beszélgetései.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.