Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A válságban sem áll meg az élet

| Városi hírek

Nem emelkednek a bölcsődei ellátás térítési díjai Sopronban, hamarosan pályázni lehet az új inkubátorház helyiségeire, 10 fővel nő a Soproni Múzeum foglalkoztatottjainak száma – ezekről is döntöttek a múlt heti közgyűlésen.

A képviselők elfogadták a város gyermekjóléti rendeletének módosítását. Az emelkedő költségek ellenére a soproni bölcsődékben megmaradnak a régi térítési díjak.

A Storno-, Tábornok- és Fabricius-ház összevonásával elkészült új múzeumkomplexum idén megnyithat, ezért a közgyűlési döntés értelmében 10 fővel emelték a Soproni Múzeum létszámkeretét. Hamarosan elkészül a harkai lehajtónál található új inkubátorház, az itt található helyiségek pályáztatásáról is volt szó a közgyűlésen.

Az egészségügyi alapellátás átszervezésével kapcsolatosan is hoztak döntéseket: mivel a felnőtt és házi gyermekorvosi alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás január 1-től nem az önkormányzat feladata, hanem azt az Országos Mentőszolgálat látja el, a város biztosítja a korábbi ügyeleti helyszíneket a mentőknek.

A rendes közgyűlésen határozati javaslatot fogadtak el a Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények átszervezésével kapcsolatban. Új, jazz tanszak indul a zeneiskolában, a Lackner-iskola sajátos nevelési igényű (SNI), beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő és lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók számára felzárkózási lehetőséget nyújt Brennbergi úti telephelyén. A Petőfi-iskolában a többi gyermekkel együtt nevelhető SNI-s tanulók maximális létszámát 40-ről 60-ra emelik. A Tóth Antal gyógypedagógiai intézményben törlik a kárpitos szakképzést a szakmai alapdokumentumból.

Elfogadták az önkormányzat árubeszerzéssel, építési beruházással és szolgáltatásmegrendeléssel kapcsolatos menetrendjét. Döntöttek a Malom utcát és az Ady Endre utat összekötő közterület elnevezéséről: Sümeghy József sétánynak hívják majd.

A képviselők elfogadták a Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. 2022. évi jelentését és gazdasági beszámolóját. A rendkívüli közgyűlésen úgy határoztak, hogy a város csapadékcsatorna-rendszerének üzemeltetője a Soproni Vízmű Zrt. lesz április 1-től. A költségvetésben 40 millió forint összeget csoportosítanak át a feladatra.

Kapcsolódó cikkek