Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csak szárazföldi tréning
Most már nem a vízben, hanem otthoni edzésekkel és elméleti tesztekkel tartják formában magukat a soproni vízilabdázók Fotó: Soproni Téma-archívum

Csak szárazföldi tréning

| Munkatársunktól | Tallózó

Sok más sportághoz hasonlóan a vízipólósokat is nehéz helyzet elé állítja a koronavírus miatt kialakult helyzet.

Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület vezetőedzője elmondta: még a fedett uszoda bezárása előtt felfüggesztette a csapatok számára az edzéseket. 

– Első a játékosaink egészsége, így természetesen nem edzhettünk tovább. Ezzel együtt minden csapat trénere egyéni, szárazföldi edzéstervet adott az együtteseink játékosainak – mondta a vezetőedző, aki hozzátette: az elmúlt napokban azt próbálta átgondolni, hogy a jelen körülmények között mit tehet a játékosokért.

– Múlt hétvégén elméleti teszteket küldtem el a játékosainknak. Ebben lehetnek a sportág történetére vonatkozó kérdések, vagy akár olyanok is, amelyek az aktuális szabályokra kérdeznek rá. Fontos, hogy ezeket pontosan tudják a fiataljaink, hiszen meccsszituációban gyakorlatban is azonnal tudni kell alkalmazni őket. Azt javasoljuk, hogy még akár tévénézés közben is legyen vízilabda a gyerekek kezében, hiszen ez is segít abban, hogy erre az átmeneti időszakra ne szakadjanak el teljesen a sportágtól, a fejükben napi szinten legyen ott a vízilabda.

A soproni egyesület vezetőedzője elmondta még: városunkban közel száz gyerek vízilabdázik, hat csapat nyolc bajnokságban szerepel. Mindannyian várják az országos szövetség május 11-i ülését: akkor döntenek arról, hogy az idén elkezdett bajnokságokat tudják-e folytatni, és ha igen, milyen formában.

Kapcsolódó cikkek

Soproni Téma kvízek

Soproni Téma kvízek

2023. 03. 13.

Ezen az oldalon próbálhatod ki aktuális kvízünket, alatta találod régebbi játékaink listáját.