Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpompás őszi dekoráció

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Színpompás őszi dekoráció

| Madarász Réka | Sztárok

Az ősz rendkívül kreativitásra ösztönző évszak, hiszen ilyenkor a színek és az alapanyagok óriási választéka áll a rendelkezésünkre, melyekből egy kis fantáziával remek díszítőelemeket varázsolhatunk az otthonunkba és annak környékére.

Az utóbbi években az egyik legfőbb dekorációs elem a dísztök, ami mindenféle alakban, méretben és színben fellelhető az üzletekben. Ám egy kis odafigyeléssel mi is könnyen megtermelhetjük magunknak, feltéve, hogy elég tágas a kertünk, mivel nagyon helyigényes.

– A balkonládákban közkedveltek ilyenkor az árvácskák, a csarabok, melyek az ezüsttől a lilán és a bordón át egészen a zöld fajtákig fellelhetőek, az erikák és a párnacserje – tudtuk meg Zügn Judit virágüzlet-tulajdonostól. – Ezek a növények hidegtűrőek és évelők, úgyhogy télen is gyönyörködhetünk majd bennük.

A lakásunkat szintén feldíszíthetjük készen vásárolt tárgyakkal is, melyekből bőven van választék, de az a legjobb, ha mi magunk készítjük el azokat.

– Csipkebogyóágból vagy különféle faágakból köthetünk koszorút, melynek a közepét megtölthetjük például dísztökkel – folytatta a virágkötő. – Az is mutatós, ha az őszi dísztökös tálunkat színes falevelekkel béleljük ki. Akinek van fűszerkertje, szép fűszerkoszorúkat készíthet rozmaringból, zsályából, kakukkfűből, másodvirágzású levendulából vagy borsmentából is. Ezek az ajtóra akasztva nemcsak gyönyörűek, hanem még illatosak is. A fűszernövényeket érdemes még a fagyok beállta előtt betakarítanunk, ha nem szeretnénk, hogy elfagyjanak. A hortenzia virága is jó kiegészítő lehet megszárítva, akárcsak a vadszőlő levele.

A termések is sokoldalúan felhasználhatóak, például a mákgubó, a megszárított gabonakalászok, a makk vagy a gesztenye. Ragasztópisztoly segítségével ezekkel is feldobhatjuk a koszorúnkat vagy az ajtódíszünket. Az ágakat vázába is helyezhetjük, a dísztökökkel pedig a balkonládát is dekorálhatjuk.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...