Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sokszínű őszi divat
Idén ősszel hódít az intenzív piros szín. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Sokszínű őszi divat

| Madarász Réka | Sztárok

Sokszínű stílus, gazdag anyagválaszték jellemzi az idei őszi divatot. Merész színpárosításokkal, a ’70-es évekből visszaköszönő fazonokkal találkozhatunk. A természetes lazaság azonban mindenben megjelenik.

Az idei szezonban keverednek a különböző stílusok: a sportos az érzékivel, a klasszikus az ünnepi csillogással.

– A sokszínűség szó szerint is igaz – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Hódít az intenzív piros, ami lehet akár testes merlot, barnásvörös, vörösáfonya vagy paprikapiros is. A barna meleg árnyalatai kerülnek előtérbe: a lágy mandula és a kávé. Idén nagyon fontos, hogy mit mivel párosítunk: a tervezők a barnát akár hűvös kékkel, vagy a nőiesebb bordóval, vagy rózsaszínnel is kombinálják.

A szezon másik slágerszíne a kék. A nyáron divatos világoskék helyét átveszi a jóval elegánsabb éjkék és a hideg szürkéskék. A tervezők kollekcióiban ezek a színek gyakran élénk rózsaszínnel, sőt lilával vagy zölddel együtt jelennek meg. A kevésbé merészek bátran választhatnak szürkét, narancsot vagy fakó zöldet is. A ruhákat gyakran a ’70-es évekre jellemző arany-, ezüstgombok díszítik.

– Már tavasszal is rendkívül menő volt a laza, bő zakó, ami alatt a hölgyek gyakran csak egy csőtopot viselnek, hozzá pedig ugyancsak bő nadrágot vesznek fel – tette hozzá Kata. – Újdonság viszont a harisnya, ami lehet necc, vastag vagy ékszerrel díszített. Hogy érvényesülni tudjon, ajánlott hozzá rövidnadrágot húzni, természetesen magasított derekú, bő változatban. Hódít az ing minden formában, például a ’70-es éveket idéző álló nyakkal. Még a női ruhákon is megjelenik a nyakkendő, sőt a csokornyakkendő is. Az ingruhák töretlen népszerűségnek örvendenek, melyeket változatos ujjmegoldások tesznek különlegesekké.

A szőrme és a bőr helyét már évek óta átvette a műszőrme és a textilbőr, melyek idén gazdagon díszített textúrájúak. A vastag, puha, téli anyagokat a divatkreátorok simán párosítják akár egy vékony selyemmel is. Visszatér sokak régi kedvence, a bő szárú bársonynadrág. A teltebb hölgyek azonban legyenek ezzel nagyon óvatosak: kifejezetten erősíti a csípő tájékát!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...