Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kontinensek találkozása

Kontinensek találkozása

| Kóczán Bálint | Sztárok

Az idei Sziget Fesztiválon is be­­mutatta legújabb slágerét a Ma­­jor Lazer.

 A banda pontosan két évvel ezelőtt jelentkezett Peace Is the Mission című, műfajában úttörőnek számító albumával, amelyet a pakisztáni, kubai, dél-amerikai és afrikai utazásaik élményei inspiráltak. Mindeközben a tagok a származásuk előtt is tisztelegtek.

A trió nemrég napvilágot lá­­tott, hat vadonatúj dalt tartalmazó meglepetés EP-jén fantasztikus kollaborátok tűnnek fel a vi­­lág minden tájáról, továbbra is szem előtt tartva missziójukat: – Azzal tesszük kisebbé a világot, hogy egyre nagyobb bulit csapunk! – nyilatkozták a zenészek.

A közreműködők kö­­zött megtalálhatók trinidadi, nigériai, brazil, jamaicai énekesek, rapperek és Sean Paul, így a formáció egy ízig-vérig globális hangzást tudott társítani az új számokhoz.

Az EP dalai a különböző térségek változatos művészei által egy egészen széles palettán mozognak: reggeaton ütemek, afrobeat hatások, az autentikus szamba és a dancehall magával ragadó lüktetése mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy rendkívül színes zenei anyagot hozzon össze a Major Lazer.

A már említett címadó dal, a Know No Better Camila Cabello, Travis Scott és Quavo közreműködésével készült és Magyarországon is nagy siker.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...