Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyre népszerűbb a szoknya
Az idei szezonban bármilyen fazonú szoknyát hordhatunk. Fotóillusztráció: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Egyre népszerűbb a szoknya

| Madarász Réka | Sztárok

Újra kezd hódítani a hölgyek körében a szoknya, melynek minden fazonja divatos ebben a szezonban. Rendkívül fontos, hogy a testalkatunknak megfelelő darabokat válasszunk, melyek az előnyeinket hangsúlyozzák.

Csak az 1970-es évek elején, a nők jogaiért indított mozgalom hatására váltak elfogadott viseletté a nadrágok, melyek óriási előnye a praktikusság. Annak idején a nőknek ez a ruhadarab a rájuk nehezedő társadalmi és erkölcsi korlátozásoktól való megszabadulást is megtestesítette. Mivel most már a nőknek nem kell harcolniuk a jogaikért, szép lassan újra egyre többen viselhetik a kétségtelenül sokkal nőiesebb szoknyákat. Valaki hallani sem akar róluk, mások imádják. Az idei szezonban bármilyen fazont hordhatunk, ám a testalkatunk meghatározza, hogy melyik a legelőnyösebb.

Mivel a homokóra alkat számít korunkban ideálisnak, optikai „csalások” segítségével ehhez a típushoz igyekszünk közelíteni a többit. Azoknak a szerencséseknek, akik ide tartoznak, a felső- és az alsótestük harmóniában van egymással. Formás mell, fenék és karcsú derék jellemző rájuk. Ez a legnőiesebb alkat, ezért érdemes a test vonalát követő darabok közül válogatniuk. Az alakkövető szoknyák, az ,,A” szabásúak és az egyenesek is jól mutatnak rajtuk. Az alma alkatúak felsőteste erősebb az alsónál. Ennek az alkatnak kifejezetten jól állnak a derékhangsúlyos szoknyák. Szóba jöhetnek még az ,,A” szabású, egyenes fazonú, illetve formás fenék esetén a csípő vonalát követő darabok is. A kulcskérdés mindig a derék hangsúlyozása, ezért mindenképpen jó megoldás egy vékony öv. A körte alkatúaknak általában a csípőjük és combjuk szélesebb a felsőtestüknél. Náluk – az alma alkattal ellentétben – a felső testrészt próbáljuk meg hangsúlyozni, az alsót pedig trükkösen finomítani. A derék kihangsúlyozása ennek az alkatnak is nagyon jót tesz, ezért a fazonok közül a magasított derekú változatok a legcsinosabbak. Jó választás a pliszírozott, derékban átkötős és az ,,A” vonalú, valamint a peplumszoknya is. Ami viszont mindenképpen kerülendő, az a miniszoknya.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...