Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legújabb kozmetikai trendek
– Bármelyik kezelés mellett döntünk, fontos, hogy azt bőrdiagnosztika előzze meg – hangsúlyozta Mesterházy Márta kozmetikusmester. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

A legújabb kozmetikai trendek

| Madarász Réka | Sztárok

A csavargós, eseménydús nyár után beköszönt az ősz és lassacskán a tél, a nyugalom, a befelé fordulás időszaka. Ilyenkor több időnk jut magunkra, így a bőrünk ápolására is jobban oda tudunk figyelni.

Léteznek kifejezetten olyan kozmetikai kezelések, amelyekkel érdemes megvárnunk azt az időszakot, amikor az UV-sugarak káros hatásaitól már kevésbé kell tartanunk.

– A klasszikus bőrápolás mellett egyre nagyobb teret kapnak az úgynevezett high-tech kezelések, amelyek viszonylag tág intervallumot fednek le, ugyanis folyamatos a verseny mind a kezelésekhez használt gépek, mind pedig a hatóanyagok körében – tudtuk meg Mesterházy Márta kozmetikusmestertől. – Bármelyik kezelés mellett is döntünk, fontos, hogy azt bőrdiagnosztika előzze meg, illetve hogy az adott eljárást a neki megfelelő évszakban vegyük igénybe.

Néhány ezek közül: alakformáláshoz, arcfiatalításhoz, izomfejlesztéshez egyaránt használható a biostimuláció, ami a biológiai és a fiziológiai folyamatokat serkenti azáltal, hogy a természetes izom-összehúzódáshoz hasonló impulzusokat idéz elő.

– A HIFU fókuszált ultrahang, ami a bőr mélyebb rétegeibe hatol – folytatta a szakember. – A kezelt területen rövid időre, akár 65–85 fokra is megemeli a bőr hőmérsékletét, ezáltal roströvidülést eredményez, így a mikrosérülések gyógyulása után hosszú távon is feszesebb maradhat a bőrünk. Szintén feszesít a frakcionált rádiófrekvencia, melynek energiája a kollagénrostokra hat. A hő- és fényenergiát is kihasználó ELOS technológia szőrtelenítésre, feszesítésre és bőrhibák enyhítésére is alkalmazható. Hatalmas divat most a LED-tech, ami a fény és a színek kedvező hatásaira épít: vörös fényt használ például a vérkeringés élénkítésére, kéket a faggyúmirigyek működésének szabályozására vagy ibolyaszínt nyugtatásra. 

Próbálja ki kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...