Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Zárt kapus edzőmeccseket játszik a Sopron Basket

| Munkatársunktól | Sport

A Sopron Basket múlt héten arról értesítette szurkolóit, hogy kizárólag zárt kapus hazai edzőmeccsek várnak a csapatra szeptemberben.

A Novomatic-aréna vezetősége a sportolók és a munkatársak egészségének védelme érdekében döntött úgy, hogy a már korábban bevezetett járványügyi protokoll alapján üzemel a létesítmény. Ennek értelmében nézők nem lehetnek jelen a találkozókon. Ez a Sopron Basket több meccsét is érinti: szeptember 16-án a Cegléd, szeptember 24-én pedig a Győr ellen lép pályára az együttes – zárt kapuk mögött.

Győzelem a Csata ellen

Múlt hétvégén már nézők nélküli edzőmérkőzésen fogadta a Ludovika-FCSM Csata együttesét a csapat. A fővárosi együttesben több olyan fiatal is pályára lépett – Böröndy Vivien, Balogh Liza és Gyöngyösi Janka –, aki korábban Sopronban szerepelt. A hazai csapatból továbbra is hiányoztak az amerikai légiósok, a mérkőzésen viszont ez kevésbé látszott: már az első negyedben hat ponttal vezetett a Sopron Basket. Határ Bernadett sérülése okozott fejtörést a hazai együttesnek, a középjátékos lábához kapott és nem tudta folytatni a játékot. A szünetben 11 ponttal vezetett a hazai csapat, a Csata pedig fordulás után is harciasan játszott. A meccs végéhez közeledve felzárkóztak a fővárosiak, a hajrá azonban ismét a Soproné volt és végül magabiztosan, 18 pontos előnnyel győzött a vendéglátó.

A végeredmény: Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata: 81–63 (20–15, 24–18, 18–14, 19–16).

Sopron Basket: Fegyverneky 9/3, Varga S. 8/3, Varga A. 12/6, Brooks 15/3, Határ 9 Cs.: Krajisnik-Jovanovic 17, Czukor 9, Varga K. 2, Pfeiffer V. -, Erdélyiova -.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.