Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Werner Viktor: Jólesik a bizalom

| Munkatársunktól | Sport

A szezon második felében egyre többször lépett pályára tétmeccsen Werner Viktor. A SKC soproni születésű játékosa azt mondja: próbál élni a kapott lehetőségekkel.

Werner Viktor városunk szülötte, a 203 centi magas, jelenleg 20 éves játékos végigjárta a ranglétrát: az SSI-ben kapta meg az alapokat, majd kiemelkedő tehetségként a SMAFC együttesével már az NB I. B csoportban játszhatott. Három éve az SKC kosárlabdázója, a legtöbb játéklehetőséget az idei szezon második felében kapta. 

– Örültem az egyre több játékpercnek, igyekeztem bizonyítani, hogy megállom a helyem a legjobbak között is, próbáltam hozzátenni a minél sikeresebb szereplésünkhöz – mondta a kosárlabdázó. – Fiatal játékosként nem elsősorban a pontszerzés volt a feladatom, hanem a minél hatékonyabb védekezés, és az, hogy az edző utasításait minél inkább betartsam. Az NB I. A csoport teljesen más szint, mint például az U20-as utánpótlás-bajnokság. Fizikailag sokat kell még fejlődnöm, ugyanakkor úgy érzem, taktikailag sokat léptem előre, tapasztalatot gyűjtöttem és magabiztosabb lett a játékom.

Werner Viktor szerint rengeteget kell még dolgoznia, de mindenképp NB I. A csoportos, stabil kezdőjátékos szeretne lenni, a képességei adottak ehhez.

– Úgy vélem, itt Sopronban a továbbiakban is megkapom a bizalmat és a kellő támogatást ahhoz, hogy egyre inkább meghatározó játékos legyek a legmagasabb osztályban – tette hozzá a kosaras. – Idén például a szezon első felében még jobbára az U20-as csapatban szerepeltem. Az edzőváltás után már perclimitem volt, 20 percnél többet nem tölthettem a pályán a fiataloknál. Később pedig azt kérte az edzőnk, hogy kizárólag a nagycsapatban szerepeljek. Jól esik a bizalom, igyekszem élni vele.


Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...