Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Világbajnoki címért bokszol

| Munkatársunktól | Sport

Rangos küzdősportgálát tartanak vasárnap a Novomatic-arénában. A soproni Tóth László a hatodik övének megszerzéséért lép szorítóba.

West Hungarian Fight Open elnevezéssel rendeznek küzdősportgálát vasárnap. Mint azt Babos Zoltán főszervezőtől megtudtuk, a nap első felében az amatőr grappling és MMA sportolók összecsapását nézhetik meg az érdeklődők. Délután fél négytől a profi MMA-sok, muay thai, illetve K1-es mérkőzések következnek. Összesen közel harminc párharc lesz majd az arénában. Ez a szám azonban még tovább növekedhet, ugyanis a gálára szabadon lehet nevezni. A nap fénypontjaként Tóth László váltósúlyban lép szorítóba. A soproni profi ökölvívó az elmúlt években már öt – ebből három világbajnoki – övet gyűjtött, most a hatodik, eddig betöltetlen UBO Interkontientális címért a budapesti Rózsás Gyulával öklözik. A meccset tízmenetesre tervezik. 

– Nagy álmom válik valóra vasárnap, hiszen a szülővárosomban, ahol a pályafutásom is indult, tíz éve nem léptem szorítóba. Bízom benne, hogy jó és győztes mérkőzést láthat tőlem a közönség – mondta el lapunknak Tóth László.

Az ökölvívó idei szezonja eddig remekül alakult. Igaz, Malajziában pontozással maradt le a WBV silver övről, ám a tavasszal megszületett második kislánya mindenért kárpótolta. A megérdemelt pihenő után szeptemberben ismét a kötelek közé lépett, Budapesten meg is szerezte a profi magyar bajnoki címet.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.