Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Világbajnok soproni íjászok
A Soproni Lőver Íjász Egyesület tagjai országos bajnoki és világbajnoki elsőségeket szereztek idén

Világbajnok soproni íjászok

| Munkatársunktól | Sport

Két kategóriában is aranyérmet szereztek a Soproni Lőver Íjász Egyesület tagjai az ausztriai Moosburgban, az IAA Világszövetség által rendezett 3D Világbajnokságon.

 Szabó Szebasztián az olimpiai gyermek kategóriában utasította maga mögé a mezőnyt, Király Gábor pedig a senior csigás íjász versenyszámban nem talált legyőzőre. Vadászreflex kategóriában Bányi Sándor képviselte a soproni színeket.

– Minden verseny és minden érmes helyezés nagyon fontos az egyesületünk életében, boldog vagyok, hogy ez alkalommal két világbajnoki címmel térhettünk haza – mondta a sikeres vb után Király Gábor, a Soproni Lőver Íjász Egyesület elnöke. – Ezek az eredmények azt tükrözik, hogy jó úton járunk, színvonalas a nálunk folyó szakmai munka. Ugyanakkor azt is jelentik, hogy a versenyzőink keményen dolgoznak, jó edzésmunkát végeznek.

A sportvezető szerint szintén nagy siker, hogy az idei évben a Gyarmati Bálint, Balogh Csaba, Király Gábor összetételű csapat országos bajnoki címet szerzett a pályaíjász ob-n.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.