Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség és győzelem
A Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata versenyben van a bajnoki címért. Fotó: Németh Péter

Vereség és győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Egy vereséggel és egy győzelemmel folytatta szereplését a bajnokságban a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata.

A Törekvés SE elleni mérkőzésen elszenvedett vereség azt is jelenti, hogy ismét nyílt lett a küzdelem a bajnoki cím megnyeréséét, amelynek egyik esélyese Magyar András csapata.

– A tavalyi szezonban csak a Magyar Kupát tudták megrendezni, sok versenysorozathoz hasonlóan a kerekesszékes kosárlabda-bajnokságot sem tudtuk lezárni, bajnokot sem hirdettek – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Ettől még címvédők vagyunk, hiszen az egy évvel korábbi, 2018/19-es szezonban is elhódítottuk a bajnoki címet. Természetesen idén sem lehet más célunk, mint megnyerni a bajnokságot, ami nem könnyű, hiszen két legfőbb riválisunk, a Törekvés és a Miskolc is sokat erősödött.

A sportvezető hozzátette: a koronavírus miatt nincsenek könnyű helyzetben, a fertőzés a csapattagokat is érintette, és volt olyan játékos, aki érthetően nem mert közösségbe menni a járványhelyzet miatt. Ettől függetlenül versenyben vannak a bajnokságban az első helyezésért, ami nagyban köszönhető Magyar András vezetőedzőnek.

– Magyar András kiemelkedő szakmai munkája nélkül nem tudtuk volna elérni eddigi sikereinket – tette hozzá Nagy Tamás. – Fontos, hogy a szakember a magyar kerekesszékes válogatott szövetségi kapitánya is egyben, a nemzeti együttesbe pedig három Tigrisek-játékost delegálunk. Továbbra is nagyon bízom vezetőedzőnkben, ezért is vagyok optimista a bajnoki címvédéssel kapcsolatban.

A soproni forduló eredményei:

Soproni Tigrisek SE – Törekvés SE: 20–47

Soproni Tigrisek SE – PTE PEAC Pécs Rolling Basket: 52–37

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...