Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vereség az Euroligában, győzelem a bajnokságban

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában kiélezett, izgalmas mérkőzésen két ponttal veszített a Sopron Basket a török Fenerbahce otthonában. A következő bajnoki meccsen aztán 104 dobott ponttal győzték le a NKE Csata együttesét a lányok.

A Sopron Basket kimondottan jól kezdett a török együttes vendégeként: Zahui szedte a lepattanókat, Crvendakic pedig a gólfelelős szerepét vállalta magára ezen a napon. A rutinos Duprée és a fiatalabb korosztályt képviselő Salvadores is jól dobott, mindennek köszönhetően szünetben 5 ponttal vezetett a Sopron. Sajnos a harmadik negyedben nem ment a játék, mindössze 9 pontot szereztek a vendégek, a Fener pedig van annyira jó csapat, hogy ezt kihasználja: a törökök fordítottak is, és a meccs hajráját ők várhatták kedvező helyzetből. Egy vitatható soproni támadó fault, majd egy technikai jelentősen csökkentette a soproni esélyeket, a lányok harcoltak az utolsó percig, de végül a törökök kétpontnyi előnyt megtartottak. A végeredmény: Fenerbahce – Sopron Basket: 69–67. 

Hétvégén aztán a bajnokság eddigi kellemes színfoltjának számító NKE Csata együtteséhez látogatott Roberto Iniguez együttese. A meccsen az első perctől kezdve domináltak a soproni hölgyek: két negyed után 59 (!) pontot dobtak, Zahui végül 28 ponttal zárta az összecsapást, de a fiatal soproni center, Határ Bernadett is 15 pontot szorgoskodott össze. Sokatmondó adat, hogy a Sopron Basket összes pályára lépő játékosa szerzett pontot, és végül öt vendégjátékos lépte át a tízpontos határt. A végeredmény: NKE Csata – Sopron Basket: 58–104.

– Az Euroliga-mérkőzésen csak gratulálni tudok a török együttesnek, sokkal jobb és intenzívebb második félidőt produkáltak, így megérdemelték a győzelmet – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – Szintén „gratulálok” a játékvezetőknek, az utolsó negyedben olyan módon fújtak fiatal csapatom ellen, ami döntő volt. Ezt a dühöt adtuk ki magunkból a Csata ellen. Külön szeretném kiemelni Fegyverneky Zsófia teljesítményét, példaértékű a hozzáállása, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle.

A válogatott novemberi selejtező mérkőzései miatt legközelebb csak a hónap végén, 28-án lép pályára a Sopron Basket a Salamanca otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...