Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vasvilla kerékpártúra
A kerékpártúra népszerűsége töretlen, a kisgyermekektől a szépkorúakig mindenkit meg tudtak mozgatni Fotó: Griechisch Tamás

A bringásoké a jövő – korosztálytól függetlenül

Vasvilla kerékpártúra

| Munkatársunktól | Sport

Ezren teljesítették múlt vasárnap a 28. Vasvilla Családi Kerékpártúra 27 kilométeres távját, amelynek útvonala: Sopron–Fertőrákos–Balf–Sopron volt. A kerékpárosok idén is a Vasvilla-iskola udvaráról indultak el, s ide is érkeztek meg.

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok gratulált mindenkinek, aki végigtekerte a távot, és egyúttal méltatta a szervezők munkáját. – Sopron egy sportos város, mely nemcsak a profi sportsikerek miatt igaz, de az évről évre ismétlődő családi és baráti rendezvények miatt is – tette hozzá. 

– Az időjárás is kedvezett a programnak – ezt már Borossay György szervező közölte. – Számomra az a legfontosabb, hogy a résztvevők hibájából nem történt baleset, és csupán két kerékpár sérült meg. A túra népszerűsége töretlen, hiszen a bringásoké a jövő, korosztálytól függetlenül. A négy és fél éves gyermektől a szépkorúakig mindenkit meg tudunk mozgatni. A túra sikeres lebonyolításban nagy részt vállaltak az iskola tanárai és diákjai is.

Mint megtudtuk, sok támogatás érkezett idén is: több mint kétmillió forint értékben találtak gazdára ajándékok, köztük volt huszonkettő kerékpár, amelyet helyi vállalkozók, közéleti személyiségek, városvezetők ajánlottak fel. A résztvevők által összeadott nevezési díjakból százezer forinttal a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát, illetve ugyanekkora összeggel az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítványt segítik. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.