Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Várja a lehetőségeket az SKC-ban
– Úgy érzem, készen állok arra, hogy a legmagasabb szinten is több időt töltsek a pályán, de ez a szakmai stáb döntése, rendkívül kiélezett a bajnokság – nyilatkozta lapunknak Csendes Péter (labdával). Fotó: Wölfinger Béla

Csendes Péter: Rendkívül kiélezett a bajnokság, minden meccs szinte élet-halál kérdése

Várja a lehetőségeket az SKC-ban

| Rázó László | Sport

Az SKC-ban perceket játszik, ugyanakkor a SMAFC felnőtt együttesében egyértelműen meghatározó játékos Csendes Péter. A 19 éves, 187 centi magas irányító azt mondja: bizonyos játékelemekben kell még fejlődnie, ugyanakkor készen áll arra, hogy az NB I. A csoportban is komolyabb feladatokat kapjon.

– SKC vagy SMAFC?

– Jó kérdés, mindkettő fontos számomra! Az SKC játékoskeretéhez tartozom, ugyanakkor nem vagyok az aktív rotáció tagja, néhány percet játszom csak mérkőzésenként. Ezért is jó, hogy a SMAFC NB I. B csoportos együttesében rendre kezdőjátékos lehetek, és sokat játszom. Hosszabb távon nyilván az a célom, hogy az SKC-ban juthassak olyan meghatározó szerephez, mint jelenleg a SMAFC-ban.

– Mennyi különbség van az NB I. A és az NB I. B zöld csoportja között?

– Természetesen hatalmas, a profi bajnokság tele van válogatott játékosokkal, majdnem minden csapatban öt külföldi szerepel, sok a kiemelkedő tudású, minőségi kosárlabdázó. Ugyanakkor nekem az is kiváló lehetőség, hogy hétről hétre a SMAFC felnőtt együttesében játszom, itt is sok rutint szerzek a felnőtt kosárlabdában.

–„Szemtelenül fiatalon”, 16 évesen mutatkoztál be az SKC-ban, elégedett vagy a jelenlegi helyzeteddel?

– Azt gondoltam, hogy idén már több játéklehetőséget kapok, sajnos, ez nem így alakult. Úgy érzem, készen állok arra, hogy a legmagasabb szinten is több időt töltsek a pályán, de ez a szakmai stáb döntése, rendkívül kiélezett a bajnokság, minden meccs szinte élet-halál kérdése az SKC-nál. A SMAFC-ban folyamatosan játszom, és várom a lehetőséget a profi bajnokságban is.


– Milyen játékelemben kell fejlődnöd?

– Az NB I. A csoportban nagyon gyors a tempó, és rendkívül agresszívnek kell lenni. Fontos, hogy nagy sebességű játék esetén is pontosak legyenek a dobásaim. A másodperc tört része alatt kell döntést hozni és adott esetben kivitelezni a dobómozdulatot. A másik pedig az, hogy a labdabiztonságom még erősebb legyen akkor is, ha az ellenfél agresszív letámadást alkalmaz. Ez alap egy irányítónál.

– Az SKC szereplése elég hektikus idén, ennek milyen okai vannak szerinted?

– Jól kezdtük a bajnokságot, aztán volt egy kimondottan rossz periódusunk. Igaz, több olyan vereséget is elszenvedtünk, amikor 2–3 ponton múlt a mérkőzés, a játékunk pedig nem sokban különbözött attól, amikor győztesen hagytuk el a pályát. Ha ezeket a meccseket a javunkra tudtuk volna billenteni, most nem kellene számolgatnunk. Játék szempontjából leginkább abban látok különbséget, hogy a szezon első felében inkább kosárlabdáztunk csapatként, a bajnokság középső szakaszában pedig több volt az egyénieskedés. Bízom abban, hogy jó hajrával bekerülünk a play offba a bajnokságban. Legalább ilyen fontos, hogy sikerrel vegyük a Magyar Kupában az Oroszlány elleni negyeddöntőt.

Jövő héten kupameccs: Az SKC április 5-én, szerdán 19 órától az OSE Lions ellen játssza a negyeddöntőt a Zsíros Tibor férfi Magyar Kupában. Amennyiben sikerül bekerülni a négyesdöntőbe, április 8-án és 9-én a budapesti Tüskecsarnokban lép pályára Kostas Flevarakis együttese.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.