Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb szezon az SKC-nál
A 208 centi magas center, Molnár Márton (labdával) jól érzi magát Sopronban, sikeres szezonon van túl. Fotó: Soproni Téma-archívum

Molnár Márton: Mindig a jelenre koncentrálok, most kell a legjobbnak lenni

Újabb szezon az SKC-nál

| Rázó László | Sport

Újabb évre kötelezte el magát a Sopron KC színeiben Molnár Márton. A középjátékos úgy érzi, jól sikerült a csapat előző szezonja, hiszen a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett az együttes, a bajnokságban pedig hatalmas csatában maradt alul a négy közé jutásért folytatott párharcban.

– Minek köszönhető, hogy újabb évre maradsz Sopronban?

– Nem titok, hogy több csapat is megkeresett, azonban éreztem azt is, hogy a klub vezetősége, szakmai stábja ragaszkodik hozzám. Egészen fiatalon, 18 évesen már játszottam az SKC színeiben, jól érzem magam a városban, és sikeres szezonon vagyunk túl. Ezen okok miatt döntöttem úgy, hogy elfogadom az SKC ajánlatát, és Sopronban maradok.

– Említetted, hogy jól sikerült a szezon. Lehetett volna még jobb is?

– A Magyar Kupa ezüstérem gyönyörűen csillog, úgy gondolom, hogy a kupából kihoztuk a maximumot. Csak azt sajnálom kicsit, hogy az utolsó meccsre nagyon elfáradt a csapat, jó lett volna egy szoros finálét játszani a Szombathellyel, ezzel együtt is bravúros teljesítmény a második hely. A bajnoki rendszer lebonyolítása épp a kupadöntő miatt nagyon szerencsétlen volt nekünk, két napot tudtunk csak pihenni a Zalaegerszeg elleni negyeddöntő előtt. Így is óriásit harcoltunk, ki-ki meccseket játszottunk a sokkal pihentebb ellenféllel szemben, végül a zalaiak jutottak a négy közé, mi pedig csak az ötödik–nyolcadik helyért léphettünk parkettre.

– Hogy értékeled a saját teljesítményedet, ezt vártad magadtól a szezonban?

– Nagyjából igen, úgy érzem, hogy a támadásoknál megfelelően tudtam segíteni a csapatot. Ugyanakkor a védekezés bizonyos elemeiben még csiszolni kell a játékomon. Gondolok itt a kettő a kettő elleni támadások kivédekezésére, illetve a palánk alatti területen, a „festékben” még jobb lehetne a helyezkedésem. Bízom abban, hogy ezekben a játékelemekben érzékelhetően fejlődni tudok az előttünk álló szezonban.

– Huszonkilenc éves vagy, talán a legjobb korban a kosárlabdához, kellő rutinnal felvértezve. Most következhetnek a legjobb évek a pályafutásodban?

– Alapvetően nem gondolkodom ebben, nem hiszem, hogy a kortól függ egy játékos teljesítménye. A pillanatban hiszek, mindig a mostból kell kihozni a legjobbat. Az a filozófiám, hogy a lejátszott meccsek már a múltat jelentik, a jövőről pedig nem tudjuk, mit hoz, így mindig a jelenre koncentrálok, az aktuális mérkőzésen kell a legjobb formámat nyújtani!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.